Nosaltres

Què passa quan un pagès dels Guiamets i una dissenyadora de poble es coneixen?

Doncs que naixen projectes com el del celler la Placeta.

 

Celler format pel Quim i la Mercè. Iniciem el projecte l’any 2014 amb la intenció de recuperar la producció de vi blanc que tradicionalment s’havia fet als Guiamets, per aquest motiu hem fet noves plantacions de Garnatxa blanca a la nostra finca el Molí de la Bleda, la qual guarda les restes d’un antic molí fariner, hi hem d’iniciar un estudi arqueològic. 

Treballem les vinyes de manera ecològica i estem en procés d’obtenir el certificat de vi ecològic, tot supervisat pel CCPAE. Actualment, els nostres esforços es centren en fer front al CANVI CLIMÀTIC i en aquest sentit estem projectant una nova plantació amb el sistema KEYLAN, amb l’assesorament de Manel Badia.


Elaboren unes 7000 ampolles de vi amb les vinyes de la família, dins la regió vitícola DO Montsant. Plantades en un terreny suau, amb varietat de sòls i a uns 200 m d’altitud.

“Un celler de blanc en terra de vins negres”

Com hem apuntat anteriorment el nostre objectiu inicial es centrava en la recuperació del vi blanc, això ho hem acompanyat de l’elaboració d’altres vins obtenint els següents, tots amb la seva història i raó de ser:

MISSIÓ i VALORS

Des de l’agricultura ecològica i la venda de proximitat volem contribuïr a la cura i millora del nostre entorn.

Ecologisme per protegir el medi natural en benefici de tots i totes.

Proximitat amb el consumidor i els proveedors per afavorir l’economia local i evitar augmentar la petjada de carboni.

Difusió de la cultura local com a bé comú a conservar.